diumenge, 1 d’agost del 2010

UNA RECOMANACIÓ NOVA

Ei!

Pels batxillers del Leonardo, us proposo una nova lectura (si mireu els comentaris, ja l'he proposada a l'Oriol).

És una lectura de ZOLA (ja sabeu que és el màxim representant del Naturalisme), que es titula La bèstia humana. El títol, pensant que el Naturalisme presentava uns personatges determinats per l'herència social i biològica, ja és prou suggeridor, no creieu? Però, l'acció està envoltada d'uns aires de suspens que l'acosten a la novel·la negra. Me l'acabo de llegir fa quatre dies i he disfrutat molt amb la història (a més, adonar-se mentre llegeixes que tal i tal altre personatge ve determinat pel què li ha passat, hi afegeix emoció). Us el recomano.

I, un cop llegits, podeu visionar dues pel·lis antigues i en blanc i negre (de les quals no en deveu ser gaire fans, ja ho sé), que van versionar aquesta obra de Zola. Són Human desires, traduïda per Deseos humanos, de l'alemany Fritz LANG i
La bestia humana, d'un altre francès, Jean RENOIR.

Veureu que una de les dues pel·lis només s'inspira en la novel·la, i que l'altra, tot i que li és més fidel, tampoc acaba d'explicar la mateixa història.

Jo acabo de fer un treball de comparació entre la novel·la i les dues pel·lis i, a part de fer-se'm llarg, he gaudit i après molt.

A veure si algú s'hi anima!

2 comentaris:

Francesc ha dit...

angel ets un crack. Amb el poc temps que t'hem tingut de tutor i professor ens has ensenyat molt més que la Eva en 2 trimestres sencers (i que altres professors durant tota la eso). Es nota que t'agrada la teva professió i saps tractar amb tot tipus de persones, jo et definiria com "el Guardiola pero en versio de profe."
se que queda mol cutre: al món falten persones com tu tio.
(i parlo en nom de tota la classe, eh, que quedi clar, que sé que la majoria creuen el mateix que jo)

bueno,ja que fas recomenacions jo també te'n vull fer una (tot i que la novel·la crec que només està escrita en castellà)que es titula "el viaje intimo de la locura" de Roberto Iniesta.
Com a bon aficionat de la bona musica que ets, suposo que ja deus coneixer aquest autor, poeta, music i artista.
jo encara no he acabat de llegirmel, de fet no porto ni la meitat del llibre, pero només amb aixo ja en tinc suficient com per recomenartel i creure que et semblarà interessant.

apa, bon estiu, i sort en el proxim institut on vagis! ;)

ACR ha dit...

Hola Francesc,

gràcies pels teus elogis (però procuraré no creure-me'ls per continuar treballant amb humilitat i perseverança: per6tint).

I gràcies per la recomanació. No conec el Roberto Iniesta, però m'interessa allò que algú com tu em recomani. Per tant, investigaré sobre ell i en buscaré el llibre.

Espero poder-te'n comentar alguna cosa en aquest bloc.

Que tinguis un bon curs i dóna records a tota la colla.

Salut i sort! Endavant!